Toukokuun alussa lähdimme tyttöporukalla Tallinnan. Matka taittui Viking XPRS:llä, perjantai-iltana lähdettiin ja koko lauantaipäivä Talelinnassa hampattiin. Karnaluks oli se pääkohde jälleen kerran ja sinne suunnattiin heti aamusta kun se oli auennut. Jos haluat tietää lisää Tallinnan hyvistä kohteista näin käsityöihmisen näkökulmasta, niin piipahdapa ainakin näissä blogeissa: Kristiinan silmukat ja Homemade by Jenni S.

Minä lähdin itsekseni Helsinkiin jo perjantaiaamusta. Päätin sitten joutessani suunnata Marimekon tehtaanmyymälään Herttoniemeen kun niin paljon harmitti, etten päässyt huhtikuisille ystävämyynneille, joissa oli kuulemma ollut paljon kankaita myynnissä. No niin olikin, myyjän kanssa juteltuani selvisi, että he olivat jopa laskeneet kankaiden hintaa, mutta edelleen varsinkin trikoita oli paljon. "Vähän" niitä tarttui mukaankin:

Hups, onpas tuo kuva sotkuinen ja väärin päinkin... muokkaan myöhemmin... Muut ovat trikoita, tuo raitakangas on ihan jokapoikapaitojen kangasta. Valko-roosa raidallinen trikoo oli kolmen metrin pala, kympillä, samoin tuo leijonakangas kolme metriä, 20€. Muut olivatkin sitten pakalta 6€/m. Jos vaikka tekisi itselleen töihin sopivia tunikoita ainakin osasta...

Tallinnasta tuli ostettua kaiken maailman lankaa, neulaa ja pientä tilpehööriä vaikka ja kuinka, mutta en lähtenyt niitä tällä kertaa kuvaamaan. Kangassaalis jäi aikaisempia kertoja heikommaksi, mutta tarttuihan sitä silti mukaan:

Vasemmalla alhaalla oleva Autot kangas on pimennysverhoa, joka tulee lasten makuuhuoneeseen. Kahdessa lasten huoneessa on myös pieni, 65 senttiä leveä ikkuna, jonka verhoja olen pähkäillyt. Nuo Autojen ja Nalle Puhin kuvilla varustetut valoverhot tulevat niihin ikkunoin.  Oikealla alhaalla on kuviopainettuja pellavia. Valkoinen lähtikin jo eteenpäin kahdelle kokiksi valmistuneelle keittiöpyyhkeinä, muut odottavat pääsyä joko keittiöpyyhkeiksi tai laudeliinoiksi. Hello Kitty-kankaasta tullee ostoskasseja, jälleen kerran. Raidallinen kangas on paksua interlockia ja sinisenharmaa joustofroteeta. Veikkaisin, että nämä päätyvät joko oman pojan vaatekaappiin tai jonkun kummilapsen lahjapakettiin.

Aina tuolta Tallinnan reissulta kyllä jää sellainen olo, että voishan sitä uudestaankin taas mennä. Voipi olla, että tänä kesänä tulee vielä toistamiseen mentyäkin, katsotaan nyt....