Kuten tuolla aikaisemmin kirjoitin, vietin pääsiäisenä laatuaikaa ihan itseni, kankaiden ja saksien kanssa muun perheen sukuloidessa. Paljon tuli leikattua ja nyt on melkein kaikki ommeltu. Tässä vähän saldoa.

T-paitoja ja housuja lapsosille. Molemmille kolme t-paitaa, koot 80 ja 92 senttiä. Kaavat otin Ottobre 2/2005-lehdestä. Housuissa on samat koot, vaikka näyttävät hyvin samankokoisilta. Tämä johtuu siitä, että pienemmät ovat täysipitkällä lahkeella, isommat vajaamittaisella. Pojalle on tuossa ruskeat, vihreät ja siniset housut, kaava löytyy lehdestä Ottobre 2/2003. Tytölle on vihreät, punaiset ja siniset housut, malli on samasta lehdestä. Tosin lehdessä tuo malli oli toteutta pellavakankaasta, mutta ihan toimiva näyttää olevan trikoostakin.

Eurokankaan palalaareja erehdyin minäkin penkomaan, kun luin, että siellä on joustofroteeta tarjolla. Tarttui mukaan neljää väriä. Tässä sininen ja ruskea on saaneet haalarin muodon. Taskuja ja muita krumeluureja en saanut aikaiseksi tehdä, pääntien ja hihansuiden kanttaukset on leikattu turkoosi-ruskeasta raitatrikoosta. Tämäkin malli on Ottobre-lehdestä, numero 1/2005.

Lisää joustofroteeta. Esikolle raidallinen paita kokoa 92 ja kuopukselle yksivärinen, kokoa 80. Vetoketjut jätin malleista pois ja muistaakseni jommassa kummassa mallissa oli myös resorit hihansuista. Kaavat lehdessä Ottobre 1/2005.

Esikolle kesämekko. Koko 92 ja Ottobre 1/2007.

Äidille ja tyttärelle. Nanson trikoosta tunika itselle (Ottobre 1/2008) ja koska kangasta jäi, niin myös tyttärelle (Ottobre 6/2007). Myös omat housut ovat ruskeaa trikoota ja vajaamittaiset, kaavat samaisesta lehdestä. Tyttären housut on tehty samalla kaavalla kuin ylemmässäkin kuvassa olevat.

Kerta kiellon päälle. Päätin, ettei enempää 92-senttisiä raitapaitoja tähän talouteen. Mutta pitihän niitä vielä yksi tehdä, oli niin kivan värinen farkkuhaalareiden kaveriksi.