Vuosi on vaihtunut. mutta ompeluhommat jatkuu!  Tein tuossa pientä yhteenvetoa ja hyvistä aikeista sekä ahkerasta käsitöiden teosta huolimatta sekä kangas- että lankavarastoni karttuivat vuoden aikana. Lankavarastoiden karttumisesta saan syyttää paria Tallinnan reissua, kangasvarastojen kasvu johtuu ihan oman napsusormen aktiivisuudesta. Kankaita ei niin kauheasti kertynyt + 2222g, mutta lankoja kerttyi reilu kahdeksan kiloa. Täyskielto siis lankaostoksille on ilmeisesti paikallaan! 

Tuli noita silti kuitenkin tuhottuakin, kankaita yli 27 kg, lankojakin 4,5 kg. Ensi vuoden lopussa olisi tarkoitus muuttaa enkä kyllä millään haluaisi tuota määrää kankaita ja lankoja täältä mukanani kantaa. Vielä ahkerammaksi olisi siis syytä ruveta. Tai jättää ostokset vähemmälle.

Mutta siitä villasta. Eilen valmistui yksi, tänään toinen. Nimittäin villahaalari merinovillainterlockista. Malli on tuttu Suuresta käsityölehdestä 9/2008. Koko molemmissa on 98. Sama malli, jolla tein sen yhden joululahjahaalarinkin. Kolmannessa haalarissa, tuossa ruskeassa sain sitten jo vetoketjunkin kohdilleen kahdessa muussa tikkaukset on vinossa. Nämä on näitä uuden ompelukoneen haasteita.... korjaan kyllä eteenpäin menneet haalarit...

Luonnovalkoisesta merinointerlockista tuli myös tehty pari kypärämyssyä. Toinen lähti eteenpäin ystävän pojalle yhdessä tuon vaalean haalarin kanssa, toinen jäi omaan käyttöön.