Meillä on esikoiselle ostettu Emmaljungan duo-vaunut, joissa on ratasosa erikseen. Rattaissa käytetään kuitenkin samaa kuomua ja jalkapeitettä ja tuon keskimmäisen aikana nämä pääsivät homehtumaan. Kävin kysymässä varaosina näiden hintaa ja totesin, että käytettynä 300€ maksaneisiin vaunuihin ei osteta 250€ varaosia... piti siis tehdä itse!

 

Joten Eurokankaasta vettä hylkivää ulkoilukangasta ja omista laatikoista fleeceä ja flanellia. Paperia, kynä, sakset ja ratkoja ja vanhoja hajottamaan ja uusia leikkaamaan. Yllättävän helppo homma täytyy sanoa, eikä paljoa! Kyllä näillä vielä tämä kolmas ulkoilutetaan! 

Meillä pyörii täällä myös  neljä tuolia vanhan keittiökaluston jäljiltä. Pöytä palvelee ompelupöytänä. Tuolit on aikanaa päällystetty silloisen sohvakaluston kankaalla, siis yli 15 vuotta sitten, mutta nyt kankaat alkoivat olla rikki kulmista. Osa oli varmasti ihan vanhuuttaan kulunut, osaa oli avittanut nuorempi koira hampaillaan. Uudet kankaat päälle ja tuolit saivat taas kummasti lisää käyttöikää!

Itse kankaan kiinnitys oli helppo ja nopea homma, vanhan irrottaminen ei. Se jäi meillä isännän hommaksi.... niittejä oli paljon, yhdestä tuolista ne laskettiin ja siinä oli 143 niittiä pitämässä kangasta paikallaan. Vähemmänkin luulisi riittävän!