Meillä on seitsemän kummilasta. Se on ihanaa, mutta aiheuttaa säännöllisesti vähän päänvaivaa myös. Erityisesti näin joulun alla. Tänäkin vuonna aika moni lapsista, kummi- tai muuten muistettavia, sai paketista itse tehtyä päälle puettavaksi. Aikamoisella sarjatuotannolla sain tehdä, viisi paitaa ja kahdet housut valmistui lopulta kahdessa päivässä. Josko vaikka ensi vuonna aloittaisi vähän aikaisemmin?

Sitten kuvia:

Velourista pari paitaa. Hihoistaan raidallinen meni kummipojalle ja on hänelle varmasti liian iso, tuli vahingossa leikattua turhan suuri. Mutta jos ei mene nyt niin menee myöhemin. Toinen paita meni yhden kummipojan pikkuveljelle. Malli on Ottobresta, haravasvetarin nimellä, muistaakseni tämän vuoden kevään lehdestä.

Fleecehuppari on kokoa 120cm ja malli Suuresta käsityölehdestä 3/2009. Tämäkin on varmasti vielä väljä, mutta oli ajateltukin kevääksi käyttöön. Fleece on taannoiselta Tallinnan matkalta hankittua.

Näitä tuli sitten tehtyä tuplasatsi. Toiset jäi omalle pojalle, toiset matkasi eteenpäin. Materiaalina joustofroteeta, niin ikään Tallinnasta tuotua, mutta eri reissulta. Koko on 100 cm ja paidassa sama kaava kuin nallehupparissa, housujen kaava on Käsityölehdestä 11-12/2009.

Tytöt ovat kummasti vähemmistössä näiden muistettavien lasten joukossa, mutta löytyy niitäkin. Tämä merinovillainterlockista tehty haalari ja kypärämyssy menivät lasten serkkutytölle. Malli on Suuresta käsityölhedestä 9/2008, koko 90. Kypärämyssyn kaava on erittäin hyväksi todettu ja löytyy käsityölehdestä 10/2004.

Toinen serkkutyttö sai samettisen liivimekon ja myöskin villaisen kypärämyssyn.

Tällaisia tällä kertaa. Ihan kaikki ei itse tehtyä pakettia saanut tällä kertaa, mutta ehkä petraan seuraavalla synttärikierroksella? Ehkä!