Mä elin kuvitelmassa, että viime syksynä olisin ommellut viimeiset taskuvaipat lapsille, kun ompelin poikamerkkiselle päivähoitoon lisää taskuvaippoja. Tai että vaippoja ainakin olisi riittävästi, että jos niitä ompelisin niin olisi se lähinnä söpöstelytarkoitukseen. Esikoiselle tein leveämmän mallisia taskuja, jotka hoikkareitisellä poikamerkkisellä vuosivat. Tein uudet ja säästin vanhat mahdollisen kolmannen lapsen varalle. Olisi sitten sekä leveää että kapeaa mallia valmiina. (Meillä on taskuvaippoja ollut aina vaan L-kokoa, sillä on menty puolesta vuodesta vaippaiän loppuun, sen verran isoa noi muksut on olleet.) Mutta kuinkas sitten kävikään. Syntyi neiti kolmonen, joka peittoaa kokonsa puolesta kaikki suvun muka-isot-vauvat mennen tullen. Pojan vanhat vaipat jättävät kauheat painaumat reisiin (siis neljän kuukauden iästä lähtien, poika käytti niitä 2v 8kk ikäisenä...) eikä tytön jäliltä olevat vaipatkaan oikein toimi. Pakkohan se sitten on ryhtyä tuumasta toimeen ja  muokata kaavaa, vääntää ja kääntää ja tehdä tytölle uusia vaippoja.

Ensimmäinen erä näyttää tältä:

Malli on muokattu Ottobre 3/2005 ja Suuri Käsityölehti 1/2008 kaavoista, omaksi tuota voinee jo kutsua. Malli on leveä ja löysä ja reisille on riittävästi tilaa. Keskimmäinen kangas on muuten Eurokankaasta, sieltäkin löytyy nykyään ihan kelpo valikoima vaippakankaita. Rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että niillä ensimmäisen tyttösen vaipoilla oltaisiin ehkä pärjätty, mutta on ne nykyiseen silmään jo aika kauhian näköisiä; ompelujälki ei ole kummoista ja yksivärisiäkin ovat kaikki!

Meidän lapset on kaikki käyneet puolivuotiskuvassa. Esikoisella on ko. kuvassa päällä ensimmäinen ompelemani kestovaippa. Kakkosella on päällä retronorsusta tehty vaippa, kuviopullit oli silloin vielä aika uutta. Jotain vielä kivempaa piti keksiä kolmosen kuvaan ja kävin taas lainailemaan kaverin ideoita:

 

Eli pitsit laitettiin peppuun ja oltiin niin söpöjä että! 

Niin, laitettiin sinne puolvuotiskuvaan toki muutakin vaatetta:

Mekko/tunika Finlaysonin iki-ihanasta sydänkankaasta sekä valkoiset pellavahousut. Pellavakangas on Kangastukusta ja sisältää ripauksen elastaani. Aivan loistavaa, ei mene ryppyyn ollenkaan niin pahasti kuin pellava yleensä ja on jopa siedettävä silittääkin! Housujen malli on sama kuin ristiäisissä, Ottobre 3/2010 -lehden Desert-housut, koko tällä kertaa 80 cm. Mekko on samasta lehdestä oleva Phoebis. Kiva malli tämäkin, kokoa pienemmät kaavat pitäisi piirtää nuorimman kummitytön mekkoa varten.