Pikkaisen venähti blogitauko pitkäksi. Ei se kuitenkaan tarkoita sitä, ettei mitään käsitöitä ole tehty. Joulukuussa käsityöt oli laatikoiden pakkaamista ja purkamista, tammikuu meni kaiken maailman koukkujen kiinnityksessä ja verhojen ompelussa. Pikku hiljaa alkaa uusi koti näyttämään kodilta.

Palataan ajassa sen verran taaksepäin, että kurkataan vielä joululahjapaketteihin. Kaiken hässäkän keskellä sain yllättävän monta pakettia tehtyä itse. Joulukuun alussa ei saatu varmuutta talon luovutuspäivästä eli ei oikein voinut alkaa pakatakaan. Jottei olisi ihan hyppinyt seinille, oli pakko ruveta ompelemaan. Tänä vuonna olin se tylsä täti, joka antaa lahjaksi yöpukuja. Toki niihin paketeihin välillä jotain muutakin eksyi.

Koko paketeihin eksynyt pino näytti tältä.

8-vuotias kummipoika sai lahjaksi fleecetakin. Kangas on joltain Tallinnan reissulta tuotua, kaavat Ottobresta, koko 158cm.

10-vuotian kummityttö sai lahjaksi tällaisen yöpuvun. Kankaat Jätti-Rätistä, kokoa 140 cm ja kaavat Ottobresta 6/09.

Oma sakki sai tällaiset. Isompien puvut samoilla kaavoilla kuin aiemmat, haalarin kaava on Burdan valmiskaava.

Serkkutytöt saivat samasta kankaasta vaatteet. Pojan tassukangas on Tallinnan reissulta, Sydäntrikoo on ostettu joskus aikaa sitten Eurokankaasta. Kaikki raitakankaat ovat jämäpaloja omista varastoista. Mekkojen ja pyjamien kaavat on kaikki Ottobresta 6/09.

Yhden sisarustrion yöpuvut näytti tältä. Mikki-kangas taas sieltä Tallinnasta.

Yhden veljekset saivat edustaa lisko-yökkäreissä. Liskokangas Tallinnasta, vihreä omista jemmoista, muistaakseni Nansoa Eurokankaasta.

Yhdelle kummipojalle yökkäri ja perheen kaikille lapsille neuvolakorttien kannet.

Ja vielä yksi pyjama. Autotrikoo Triteksiltä.

Nuorin kummityttö sai sitten jotain ihan muuta. Unikko-mekon samalla kaavalla kuin oman tytön puolivuotiskuvaan tehty sydänmekko. Ja ei, en ole seonnut, vaikka teen kesämekon joululahjaksi. Kummityttö asuu Uudessa-Seelannissa, siellä joulua vietetään aika lämpöisissä oloissa.

Tällainen läjä tuli apinan raivolla tehtyä. Aika pitkälti kankaat oli matkan varrella mukaan tarttuneita. Unikot ja isomman tytön yöpukukankaat ainoastaan ostin tätä varten.

Nyt on viime vuosi paketissa. Kangasmäärät suuntaan tai toiseen eivät kyllä mitenkään pidä paikkansa ja saavat noin jäädäkin. Vähän taisin tälläkin kertaa jäädä plussan puolelle, vaikka kovasti muuta vannoin tammikuussa....