Edellisen postauksen kolmen konstin mekon innoittaman innostuin tekemään lisää mekkoja. Olin menossa lasten kanssa anoppilaan lasten serkkutyttöjä (joista vanhempi on myös kummityttö) tapaamaan ja pitihän sitä nyt viemisiksi jotain surauttaa. Ja punaista trikootahan löytyy kaapista kyllä...

Isommat tytöt saivat kirkkaan punaiset mekot 3-konstin kaavalla. Molemmat on leikattu periaatteesa 110 cm kaavalla, mutta pienemmästä on jätetty saumanvarat pois ja sitä on muutenkin vähän lyhennetty. Ihan hyvät tuli näin, laiskuus iski enkä viitsinyt piirtää uusia kaavoja.

Pienemmille tytöille tehtin vähän vaaleamman punaiset mekot, mutta nekin sydämmiä tulvillaan:

Kaavana on Suuren käsityölehden mekko, sama kuin tässä joustofroteemekossa. Koko molemmille tyttösille 92 cm.

Jottei poikamerkkinen jäisi ihan ilman, löytyi hällekin palanen punaista kangasta ja siitä muotouti t-paita.

Malli on tämän kesän lehdestä, taisi olla nimeltään monsteriauto. Kaava oli kapeampi kuin yleensä ja tehty nimenomaan interlockille sopivaksi. En tiedä, 110 cm on kyllä ihan sopiva, mutta mielestäni turhankin kapea. Saapi nähdä, miten tuo käyttäytyy ajan mittaan. Kaula-aukko on ainakin turhan ahdas.

Mitä pienet edellä, sitä isot perässä, vai miten se meni? Kun kerta punaiset langat oli saumurissa, niin pitihän sitä itselleenkin paita surauttaa:

Kaavana taas tuttu Bohemian, tällä kertaa puolikkailla hihoilla. Hihansuussa on kumilangalla tehty rypytys.  Tämä kangas ja mekkokankaat on ostettu Triteksiltä viime marraskuussa Tampereen käsityömessujen yhteydessä.