Mulla on kankaita liikaa. Lapset tarvii vaatteita. Tuhotaan kankaita. Varoitus: pitkä selostus tulossa, viimeisen kuukauden aikana ommeltuja vaatteita.

Nämä kankaat eivät ole kauaa marinoituneita, vaan toukokuussa ostettuja. Niistä tehtiin serkkutytöille kesävaatetta:

Ensimmäisessä kuvassa Siirin paita ja housut, molempien kaavat kesän 2008 Ottobresta, muistaakseni nimellä mansikkatunika ja vajaamittaiset housut, koko 104. Noita housuja on itse asiassa kahdet samanlaiset. Samaisesta lehdestä löytyi serkkutytön vaatteidenkin kaavat, kokoa on 92.

Nämä ovat sitten jo todella marinoituneita kankaita! Jerulle kaksi kesähaalaria, kokoa 92 senttiä. Kaava on syksyn 2008 Ottobresta, tosin rankasti muokattuna.

Kesämekoistakin pallollinen lähtee lasten serkulle, mansikkakuvioinen jää meille. Kaava on tammikuun Käsityölehdestä, isommassa kokoa 104 senttiä, pienemmässä 92.

Mansikkatrikoosta on tehty Siirille myös Tunika, mutta se on jäänyt kuvaamatta.

Kaikki kolme paitaa tehty samalla kaavalla, kevään Ottobresta. Venepääntie ja kokoa 104 senttiä. Kuviollisessa paidassa on lyhennetyt hihat.

Samoilla kaavoilla kuin nuo ensimmäisetkin vaaleanpunaiset housut, on tehty myös nämä kesähousut Siirille.

Nämä ei ehkä ole kovin kesäiset, mutta näillä säillä tulee tarpeeseen. Käsityölehden kaavalla tehdyt paita ja trikoot, lähinnä tarkoitettu käytettäväksi norsumekon kanssa vaikka päiväkodissa ensi syksynä.

Jotain itsellekin. Wind-tunika Ottobren kevään Woman-lehdestä ikuajat sitten ostetusta pallotrikoosta. Punaisten trikoohousujen kaava on viime vuoden kevään lehdessä, samalla kaavalla olen tehnyt vajaamittaisia housuja ennenkin.

Ja sitten kun ei enää muuta keksi, niin loput trikoot voi silppoa pyjamiksi! Kaikki on tehty samalla MuotiMuksussa olleella kaavalla, koko noin 100cm. Sininen pyjama on tehty Jerulle ja kangaskin on ihan pyjamaa varten ostettu, mutta jo ajat sitten. Paitoja varten ostin ihan kangasta, kun vastaan tuli niin suloista nalletrikoota. Housut on kaikki vanhojen projektien jäämiä.

Nyt on trikoolaatikko keveämpi. Seuraavaksi voisi ruveta tyhjentämään joustofroteita.