Joulukortteja tuli väkerrettyä tänäkin vuonna sellainen vajaat 40. Malli suunnilleen tällainen, pienillä variaatioilla.

Päiväkodin tädeille vein joulutervehdykseksi saaristolaisleipää. Ja eihän sitä nyt tietenkään voinut pelkässä foliossa viedä, vaan pitihän sille tehdä kassi! Yksinkertaisesta kankaasta ja pienemmän muovikassin kaavalla ompelu sujui aika nopeaan. Lapset on tosiaan eri ryhmissä, niin muistettavia tätejä on kuusi kappaletta.

Isovanhemmat ja kummit saivat tänä vuonna lapsilta lahjaksi kuvilla varustettuja mukeja. Ja tietenkin kangaskasseihin pakattuina! 

Tässä vielä osa kasseista riviin järjestettynä. Kangas on anopin kaappien kätköisä löytynyttä verhokangasta.

Joulun alla päätin myös muistaa vanhaa ystävääni ja helpottaa hänen jouluostoksiaan ja -siivoustaan ostoskassilla ja tiskirätillä. Tiskirätti on bambua ja huonosta kuvasta johtuu, ettei joulupukki oikein siinä näy, mutta kyllä siinä sellainen on...


Ja viimeiseksi vielä pikkutontun joulutanssi! Mekko täytti juuri 17 vuotta ja on tehty aikanaan pikkutontun kummitädille. Malli on oletettavasti vuodn '92 syksyn Suuresta käsityökerhosta, jostain numerosta. Sen muistan, että koko on 104 cm ja kahdeksan senttiä leveää satiininauhaa on mekossa rypytettynä 10 metriä!